טיולי ם פרטיים ברחבי ישראל לבודדים VIP וקבוצות עם אילן שחורי

ספרים חדשים בנושא א"י

גלריית סרטים

גלריית תמונות

פורומים

לוח אירועים

ארכיון ניוז-לטר שבועי

העולם שלי - מאמרים וכתבות על אטרקציות עולמיות

מאמרים וכתבות תיירותיות

15 14 9 10 13 11 8 7 5 6 4 3 2






עמוד הבית ארכיון ניוזלטר - תיור ישראלי מגזין תיור ישראלי מספר - 73 - 16 בספטמבר 2013 - נחיתה לא מתוכננת

מגזין תיור ישראלי מספר - 73 - 16 בספטמבר 2013 - נחיתה לא מתוכננת

שתף בפייסבוק

 

המגזין הדיגיטלי השבועי לתולדות א"י וידיעת הארץ - בעריכת אילן שחורי  יום שני  ה-16 בספטמבר  2013  - יב תשרי  תשע"ד  מהדורה מס' 73

 ניסיון רב מסר, 

 

 

נחיתה לא מתוכננת 

 

תל אביב ויפו לא ציפו כלל, לפני מאה שנה, ב-27 בדצמבר 1913, שיזכו לארח, לגמרי במקרה, את הטיסה הראשונה שנחתה בארץ ישראל, שבוצעה על ידי הצרפתי ז'ול ודרין (Jules Vedrines), במטוס מסוג בלריו XI. זאת כעשר שנים בלבד, מאז אותה טיסה היסטורית שערכו האחים וילבור ואורוויל רייט בקיטי הוק שבארצות הברית. אגב, נכדו של ז'יל ודרין, הוברט ודרין ביקר בישראל ב-2001 בעת שכיהן כשר החוץ בתקופת שלטונם של ראש הממשלה ליונל ז'וספן והנשיא ז'אק שיראק , ואינו ידוע כ"ידיד ישראל".

בין שטח הדולפינריום למוזיאון האצ"ל בפארק צ'ארלס קלור, באיזור חוף הים בין יפו לתל אביב, לא רחוק מבית החולים "שער ציון" שהיה קיים מאז סוף המאה ה-19, פרי יוזמתו של שמעון רוקח, התרחש אותו אירוע שנכנס לספר ההיסטוריה.

להמשך המאמר, אנא לחצו על הלינק הזה

 

 

 

סיור מיוחד במתחם שרונה הטמפלרי, בקרייה בת"א, הנפתח מחדש לקהל  - הרשמה מוקדמת

 

סוף כל סוף מתחם שרונה עתיד להיפתח בקרוב לקהל. ביקור מרהיב בבית הבד, היקב, המזקקה והמנהרה התת קרקעית.

לאחר כ-4 שנים של עבודות, יפתח מחדש המתחם המרהיב אליו הגיעו ב 1869 קבוצה של אוונגליסטים טמפלרים שהקימו את המושבה השלישית שלהם בארץ ישראל, לאחר חיפה ויפו. הסיור כולל הסבר היסטורי על המתחם, סיפורים מהעבר, הצגה של החידושים במקום. בין היתר הפעילות החשאית של המוסד והשב"כ בשנות השישים וה-70. הפעילות הסודית של חיל האוויר ובניית המטוסים  תחת האף של הבריטים במלחמת השחרור ועוד. משך הסיור שעתיים עד שעתיים וחצי. מסלול הסיור עשוי להשתנות לפי המצב בשטח. והוא  יתקיים במספר  של עשרה משתתפים לפחות.

להרשמה מוקדמת, לא מחייבת,  ניתן  להירשם אצל אילן שחורי בטלפון נייד 052-7747748 וכן בלינק הזה  באתר תל אביב שלי  

http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=442 

בעקבות הרב קוק בנווה שלום, נווה צדק, אחוזת בית ותל אביב. סיור מיוחד חד פעמי בחול המועד סוכות לדתיים וחילוניים

 

לפני קצת יותר מ 109 שנים, 13 במאי 1904, עלה לארץ ישראל והתיישב ביפו הרב אברהם יצחק הכהן קוק הידוע בכינויו הראי"ה. הרב קוק הגיע לא"י מפולין בין היתר בהמלצתו של יואל משה סולומון וסיוע של שמעון רוקח, שגם ערך לכבודו קבלת פנים רשמית ססגונית וחגיגית בנמל יפו, בו השתתפו בין היתר כיתת חיילים תורכית.

במשך כעשר שנים, עד מלחמת העולם הראשונה שימש הרב קוק כרבה של יפו והשכונות היהודיות ועם שובו לארץ ישראל בתום מלחמת העולם, כיהן החל מ 1921 כרב הראשי הראשון בא"י. השפעת בואו של הרב קוק לא"י הייתה עצומה. הוא התגורר בנווה שלום ופעל בנווה צדק ובתל אביב. היה פעיל בהקמת בית הספר תחכמוני והיה מעורב בתכניות החינוך של גימנסיה הרצליה. הוא חיתן ביתו את הבלש העברי הראשון דוד תידהר והיה מיודד עם שמואל יוסף עגנון שכנו בנווה צדק.

על הרב קוק בנווה צדק יתמקד הסיור המיוחד, שיעבור בתחנות שונות בנווה שלום, נווה צדק, אחוזת בית ותל אביב בה פעל הרב קוק. הסיור המומלץ לציבור הדתי והמסורתי, המתאים גם למשפחות, יתקיים ביום ראשון, ג' חול המועד סוכות, 22 בספטמבר, בשעה 11: 00 וכן גם למחרת, יום שני שני, ד' חול המועד סוכות, ה-23 בספטמבר בשעה 15:30 אחר הצהריים .

להרשמה ישירה לסיור על הרב קוק בנווה צדק ולכל סיורי חול המועד סוכות, יש ללחוץ על הלינק הזה.

 

סקירון - חדש על המדף: סקירה ראשונית של  ספרים ומחקרים בנושא תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ 

בדים ויצרים בעיר הלבנה / עדי מילשטיין 

 

בדים ויצרים בעיר הלבנה / עדי מילשטיין 

היסטוריה תל אביבית של סוף שנות הארבעים וראשית שנות החמישים, משולבת בסיפור רומנטי מרגש ומנגד חושף לראשונה את סודו של הקניון הראשון במדינת ישראל: "בית רומנו". מדובר ביצירת הביכורים של בת משפחת רומנו, עדי מילשטיין.

 הספר, בהוצאת אוריון בן ה-250 עמודים, נקרא בנשימה אחת, לא רק עבור חובבי ההיסטוריה של ת"א, הוא פרי מחקר היסטורי ואירועים שקרו במציאות, משולבים ברומן המרתק המבליט למרבה ההפתעה את תרומתם של אנשי עסקים , שחלקם יהודים ממדינות ערב בעיקר מלבנון, לפיתוחה העסקי של תל אביב, במהלך שנות ה-40.

בית רומנו, שנחנך ממש עם הקמתה של מדינת ישראל, הדרך להקמתו ושנותיו הראשונות מובאים בהבלטה בספר בדים ויצרים בעיר הלבנה. לעובר כיום בדרך יפו 9 בתל-אביב ורואה את הבית העצום הזה, מוזנח כולו, שידע ימים יפים והיווה גאווה תל אביבית לפני 65 שנה, נתפס ממש עם פתיחתו על ידי צה"ל בהקמתו ובו נפתחו אחדות ממחלקות הצבא, עד שמשפחת המייסדים, הפסידה את הכנס בשל חובות כבדים למדינה....

 להמשך המאמר, ראה במדור הספרים באתר תיור ישראלי בלינק הזה.

 

 שתף בפייסבוק

חדשות וידיעות מתחומי תולדות א"י וידיעת הארץ: אירועים, כנסים, ימי עיון ומידע רב 

 

באתר תיור ישראלי,   ובאתר תל אביב שלי מופעים מדי יום חדשות בנושאי תולדות ארץ ישראל, ידיעת הארץ וסיורים מומלצים.   השבוע  על אוצר הזהב ובו דגם מנורת שבעת הקנים שהתגלה בחפירות צוות האוניברסיטה העברית  בראשותה של ד"ר אילת מזר, למרגלות הר הבית בירושלים 

לחדשה המלאה  על הגילוי שפורסמה באתר ,תיור ישראלי לחצו כאן:

 

ליתר החדשות בתחומי תולדות א"י שפורסמו השבוע אנא לחצו על הלינק הבא

http://www.mytour-il.co.il/news.asp 

 

 

תמונה היסטורית - השבוע לפני

 

 

לפני 77 שנה, בין ראש השנה ליום הכיפורים, (ז' תשרי תרצ"ז - 23 בספטמבר 1936), נפטר ראש העיר המיתולוגי של תל איב, מאיר דיזנגוף. בתמונה קבוצה של תלמידי בתי הספר של ת"א במהלך ההלוויה הגדולה שנערכה בעיר שלאחריה הוכרז שלושה ימי אבל.

בבית הקברות טרומפלדור בת"א נערכה ערב כיפור האזכרה המסורתית בהשתתפותו של ראש עיריית ת"א רון חולדאי וקומץ חובבי ההיסטוריה של העיר.
על האירוע שהיה ראה בלינק הזה

 

 תמונות היסטוריות רבות, מסמכים נדירים וסרטונים באתר תיור ישראלי - לתולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ.

לחצו כאן לעבור לאתר תיור ישראלי

ניסיון רב מסר,   סיורי VIP ברכב "אשכול"  -   לאתרי מורשת בישראל -לבודדים וקבוצות קטנות בעברית ובאנגלית

 

שתף בפייסבוקחדש...חדש...חדש...

אנא רשמו לפניכם, בימים אלה אני מתחיל לקיים  סיורי VIP ברחבי הארץ, לבודדים ולקבוצות קטנות ברכב "אשכול". בעברית ובאנגלית.  מומלץ לאורחים שמגיעים מחו"ל וחברות מבקשות להנעים את זמנם בסיורים בארץ. פרטים במייל ilan777@gmail.com או בנייד. 

ניסיון רב מסר,  מאמר על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב מאת אילן שחורי  

 

 

 

שתף בפייסבוק 

בימים אלה יצאה לאור חוברת חדשה של המגזין "ארץ וטבע" העוסק בסוגיות בתולדות א"י. במגזין זה התפרסם  הפעם מאמר שלי על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב.

לקריאת המאמר המלא - יש ללחוץ על השורה הזו

אשמח לשמוע את חוות דעתכם  

 

תל אביב שלי - האתר לתולדות תל אביב יפו

 

ניסיון רב מסר, שתף בפייסבוק

אתר תל אביב שלי בעריכתו של אילן שחורי, מיועד לאוהבי תל-אביב, אוהבי תולדות תל אביב ואוהבי ההיסטוריה של תל-אביב. הוא עתיד לשמש במה לתלמידים, סטודנטים וחוקרים העוסקים בהיסטוריה של אחוזת בית ותל אביב שחגגה לפני שלוש שנים את שנת המאה  להיווסדה ( הוכרזה רשמית בשנת 1909) אולם כבר ב- 2006 , ניתן היה לציין מאה שנה לראשית המחשבות וההכנות להקמתה של אגודת בוני בתים ביפו שהפכה לאחוזת בית ותל אביב. התרחשות שהחלה ב 1906.

 באתר תל אביב שלי ניתן יהיה למצוא לצד רשימה ביבליוגרפית מלאה של כל הספרים שנכתבו עד היום על תל אביב, גם רשימה של עשרות מאמרים ומחקרים שפורסמו בנושא, תמונות מהימים הראשונים, מסמכים ופורום המיועד לתלמידים וחוקרים להחליף דעות ורעיונות בנושא

לביקור והתרשמות באתר לחצו כאן  

חדש באתר תל אביב שלי: ספרים דיגיטליים בנושא תולדות העיר 

 

 

ניסיון רב מסר,  באתר תל אביב שלי, החל מימים אלה, מדור מיוחד המביא מהדורות דיגיטליות בחינם, של ספרים העוסקים בתולדות תל-אביב. בשלב זה כולל המאגר המיוחד הזה, 4 ספרים מלאים, חינם לכל צופה לצפייה בספרים הדיגיטליים, לחצו על הקישור הבא:

http://www.mytelaviv.co.il/page.asp?page_parent=880    

 

יום רביעי הקרוב ה-18 בספטמבר - ערב סוכות בשעה 10 בבוקר: הסודות הכמוסים של הכרם - טעמים וריחות בכרם התימנים

 

 

סיור ססגוני ומיוחד המשלב את הסודות הכמוסים בכרם התימנים, סיור של ריחות וטעמים.  סיור חוויתי של ריחות וטעמים בשכונה הציורים כרם התימניים בתל-אביב שהוקמה  כשכונת קרטונים ופחונים כ-30 שנה  לפני  הקמת אחוזת בית. 
לצפייה בסיור מצולם, אנא לחץ בלינק הבא: 
http://www.youtube.com/watch?v=jUk8VmrD0_8 
אנו נכיר במהלך הסיור את הפינות הקטנות והמיוחדות בשוק ססגוני ומיוחד זה. הסיור בכרם יהיה בעקבות הבתים נמוכי הקומה, הפאות המסתלסלות השמלות הרקומות, הצעד הקליל וניחוח הפיתות הנאפות.  בין היתר נטעם  לחוח וביצה אצל נחמה, נבקר במאפייה ידנית לפיתות תימניות מסוף המאה ה-19 ועוד.

מפלטין לעצמאות -  ראו קליפ קצר מסיור שהתקיים בסוף השבוע עם מטיילי מכון ז'בוטינסקי על אתרי האצ"ל בתל-אביב

 

סיור עם מטיילי מכון ז'בוטינסקי אתמול בת"א, ממלון לעצמאות, סיור בעקבות אתרי האצ"ל בעיר.

http://youtu.be/uhUxO1KV_Jo 

12 מיליון פריטים סרוקים, חלקם נדירים מהמאה ה-19 באתר האינטרנט החדש של הארכיון הציוני. 

 

ניסיון רב מסר,  

הארכיון הציוני של ההסתדרות הציונית, משיק בימים אלה אתר המתעד באופן המקיף ביותר מאגר מידע עצום ובו כ- 12 מיליון פריטים סרוקים חלקם נדירים מהמאה ה- 19 ועד ימינו.

בסיור עיתונאים שהיה ביום רביעי בארכיון הציוני בירושלים , מסר מנהלו החדש של הארכיון, ד"ר יגאל סתרי (עד לאחרונה מקים ומנהל המוזיאון ברמלה)  כי הארכיון הציוני, מאפשר לציבור הרחב, גישה למיליוני מסמכים שטרם נחשפו להזמין בקלות ובאופן ידידותי מסמכים שונים, ולקבל העתק מצולם במחיר סימלי...

 להמשך המאמר, ראה באתר תיור ישראלי לתולדות א"י  בלינק הזה 

 

האם בית האדמו"ר  מהוסיאטין  המתפורר ברחוב ביאליק בת"א, יחדל להיות בית כנסת ויזכה לשחזור ושימור? 

 

 

 

 

שתף בפייסבוק

 

דרמה של ממש מתחוללת בימים אלה ברחוב ביאליק בתל אביב, ליד אחד מהבתים שיועדו לשימור מחמיר, פרי תכנונו של האדריכל יוסף ברלין מ-1922. מבנה שהחל את דרכו בראשית שנות העשרים כסנטוריום, הפך לבית מגורים יוקרתי של משפחת בעלי עסקים ובסוף שנות ה-30 גם בית מגוריו של הרב ישראל פרידמן, המפורסם בשם האדמו"ר מהוסיאטין. הוא שהקים בחדר המרכזי בדירתו בית כנסת, שלאחר פטירתו ב-1948 הפך למרכז החסידות בתל-אביב.  

להמשך המאמר אנא לחצו על הלינק הזה:

 

חדשות בעתיקות - העלון הארכיאולוגי של ד"ר צביקה צוק מרשות העתיקות - מהדורת יולי אוגוסט 2013

 

במהדורת יולי אוגוסט   בין היתר עוסק המגזין   בבית כנסת עתיק התגלה לראשונה בחפירות שיחי  גן לאומי ציפורי, בית חווה או כפרון יהודי בתל רכש בשמורת טבע נחל תבור, הנחת זרי פרחים בקבורה במערת רקפת בגן לאומי הר הכרמל, רצפת הפסיפס של בית הכנסת בחורבת חוקוק ועוד

לקריאת המהדורה המלאה של המגזין ליולי אוגוסט - יש ללחוץ על הלינק הזה: 

"הידעת את הארץ?"  - סיפורו של יוסף ברסלבי (ברסלבסקי) מחוקרי ומורה הדרך הראשונים לחקר תולדות א"י וידיעת הארץ, שהוונצח באחרונה ברחוב בת"א.

 

 

 

 

במשך 40 שנה  (1920-1960) הקדיש עצמו, יוסף ברסלבי (ברסלבסקי) לחקר ארץ ישראל וידיעת הארץ. ברסלבי שהיה ממחדשי וחלוצי מקצוע תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ, ערך בארץ מאות סיורים בהם השתתפו אלפים, כתב מאות מאמרים וספרים רבים שהידועה בהם היא סדרת ספריו בששה כרכים "הידעת את הארץ?"

ברסלבי  הגדיר את "ידיעת הארץ" כ-"השפעת גומלין בין הגאוגרפיה המדעית-מודרנית לבין ספרות עתיקה, ארכיאולוגיה, חקר חיי התושבים ותרבותם. כל אלה עושים את "ידיעת הארץ" לידיעת ארץ-התרבות העברית."  יוסף ברסלבי, שנפטר לפני 41 שנה (1972) נשכח קמעה במהלך השנים ואולי רק חוקרי א"י ומורי הדרך זכרו את פועלו החשוב, זוכה בימים אלה לעדנה מחודשת עם החלטת  מועצת עיריית תל אביב להנציח את פועלו ברחוב בת"א סמוך לפינת קרליבך והחשמונאים בטקס שיתקיים ביום שישי הקרוב ה-14 ביוני...

להמשך המאמר אנא לחצו בלינק הזה

 

 

מה לעשות לשכלולה של תל אביב?

 

בשנה הבאה יצוין בעולם היהודי, בשורה של טקסים, 80 שנה לפטירתו של חיים נחמן ביאליק, שבסוף שבוע זה, (שבת, כ"א בתמוז) יצוין 79 שנים למותו. ביאליק היה בן 61 בלבד בהסתלקותו ממחלה בעת ניתוח שעבר בחו"ל.

ביאליק הגיע לארץ ישראל ב 1924, כבר עם תוארו כמשורר הגדול של העם היהודי והתקבל על ידי מאיר דיזנגוף כבוד של מלכים. בין היתר באמצעות קריאת רחוב על שמו ברחוב עיריית תל-אביב, מגרש שקיבל להקמת ביתו ועוד.  15 שנה קודם לכן, בשנת ייסוד תל אביב (1909), ביקר ביאליק לראשונה בא"י וגם אז זכה לכבוד גדול. אין ספק שהיענותו של ביאליק לבקשתו של דיזנגוף, לבוא ולהתגורר בתל-אביב, הפכה את העיר העברית הראשונה ......

להמשך המאמר אנא לחצו על הלינק הזה

 

 

175 שנה לגילוי קשת רובינסון ולנוכחות האמריקאית בארץ הקודש: עולי הרגל וחוקרי א"י האמריקאים הראשונים שפתחו עידן חדש 

 

 

ב-4 ליולי, ביום חמישי בשבוע שעבר,  נחוג בארצות הברית וגם בישראל יום העצמאות ה-237 להיווסדה של האומה האמריקאית. מעניין להיווכח, כי האמריקאים גילו עניין בארץ ישראל כבר בשנת ה-62 לעצמאותם (לפני 175 שנה), עוד בטרם הפכה האומה האמריקאית למעצמה כלל עולמית ולפני שגורמים אמריקאים ביקשו להיות מעורבים פוליטית בארצות העולם. שליחים אמריקאים חצו יבשות באותה תקופה בעיקר משיקולים דתיים אוונגליסטים ,מעט משיקולים כלכליים, ובעיקר משיקולים יוקרתיים, כדי להביע נוכחות מול המעצמות שהתפתחו באותה תקופה כמו גרמניה, אנגליה וצרפת.

 הנוכחות האמריקאית המשמעותית הראשונה בארץ ישראל בעת החדשה הייתה כבר ב 1838,כלומר לפני 175 שנה, באמצעותו של כומר וחוקר מקרא מקונטיקט שבארצות הברית בשם אדוארד רובינסון.  לאחר שרכש השכלה באוניברסיטאות של  מסצ'וסטס ובברלין והתמקד בלימודי יוונית, עברית עתיקה....

כדי לקרוא את המשך המאמר אנא לחצו כאן:

 

 

קפלן כפול שניים. על קריאת רחוב חדש בתל אביב להנצחתו של הארכיאולוג ד"ר יעקב קפלן

 

 

בליבה של שכונת עג'מי ביפו, במתחם העוגן, אחד ממקומות המגורים  החדשים והמרהיבים ביותר ביפו וכמובן גם היקרים, הוצב לפני ימים אחדים שלט רחוב חדש.  שם הרחוב במתחם היוקרתי היפואי הוא יעקב קפלן. לא מדובר בקרוב משפחתו של אליעזר קפלן, שעל שמו רחוב מרכזי בקירייה בתל אביב, אלה בארכיאולוג העירוני בתל אביב של תקופת המנדט ושנות המדינה הראשונות, ד"ר יעקב קפלן, שרבים מהאתרי הארכיאולוגיה בתל אביב וסביבתה נתגלו בזכותו ולא רק שם.

אכן, ניתן יהיה מעתה להתבלבל בין שני רחובות קפלן של תל אביב יפו ואני לא מקנא ברשות הדואר בעניין זה. משום מה השלט שהוצב השבוע בעג'מי, לא מסביר כלל במי מדובר, אפילו לא הוסף התואר ד"ר לשמו, אלה רק השם בעברית, אנגלית וערבית, כפי שמחויבים  עתה להיות שלטי הרחובות ביפו.

כותב שורות אלה, החבר בוועדת השמות העירונית זאת הקדנציה השנייה, יזם את קריאת הרחוב על שמו של ד"ר יעקב קפלן בתל אביב. בראשית עבודתי ב"הארץ" ככתב לענייני תל אביב, הכרתי את ד"ר קפלן לראשונה, אי שם  בסוף שנות ה-70, אז שימש ד"ר קפלן כמנהל המוזיאון לתולדות יפו...

 את המשך המאמר ניתן לקרוא באתר תיור ישראלי, על ידי לחיצה על הלינק הזה:

 

דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי

 

באפריל 1929, במלאת לתל-אביב 20 שנה, פרסם זאב ז'בוטינסקי שני מאמרים ב"דואר היום" "תל-אביב על שום מה?" ו"מלילות מלכותי, ליובל ה-20 של בירת הישוב", בהם שיבח את הקמתה של תל אביב ואת התפתחותה המוצלחת.

''תל-אביב היא בלי ספק העיר שידובר בה בעולם כולו יותר מבכל עיר אחרת. כלפני 20 שנה כן גם עכשיו, נמצאים חוקרים וחטטנים, השואלים לטעם קיומה של העיר הזאת. מבלי הימנות על סוג האנשים הללו ארשה לעצמי להביע בזה דעתו של אדם 'פשוט': מפעל ריאלי המתקיים 20 שנה — יש טעם לקיומו, ועל אחת כמה וכמה כשמפעל זה גדל כמעט בלי הרף במשך זמן קיומו". התבטאויות דומות היו לו גם במאמרים נוספים מאוחר יותר ובין היתר כתב על התפתחותה: ''בימינו אנו קיימה תל-אביב את נבואת עלומיה והיתה לבירת ארצנו. אל נא יזעמו לי מעריצי ירושלים, ורשות להם לקוות כי בסוף תנצח עירם; אני בהווה מדבר, והיום בירתנו תל-אביב''

ציטוטים, הם רק דוגמאות בודדות למאמרים ורשימות נוספות שפרסם ז'בוטינסקי ב"דואר היום" ובעיתונים נוספים, בהם שיבח את העיר תל אביב, גילה יחס אוהד ביותר לפעולותיה ועמד על חשיבותה המיוחדת בארץ ישראל של תקופת המנדט...

את המשך המאמר המצוי באתר "תל אביב שלי", שהוא למעשה הרצאתו של אילן שחורי מהשבוע שעבר בקונגרס העולמי למדעי היהדות. אנא לחצו כאן:

 

 

הסתיים הקונגרס העולמי ה-16 למדעי היהדות.  פרופסור משה אידל , נבחר כנשיא החדש של האיגוד העולמי למדעי היהדות 

 

 

בסוף השבוע שעבר הסתיים הקונגרס העולמי ה-16 למדעי היהדות, שנמשך 5 ימים ובו השתתפו 1,580 מרצים מ-40 מדינות שהתנהלו ב-420 מושבים.

 הקונגרס העולמי הששה-עשר למדעי היהדות, שאירגן  האיגוד העולמי למדעי היהדות, התקיים באוניברסיטה העברית בירושלים מ-28 ביולי ועד ל-1 באוגוסט והיה הכינוס הבין-לאומי הגדול והחשוב ביותר בתחומו. בקונגרס יעלו לדיון היבטים שונים של זהותנו והגדרתנו העצמית כיהודים וכישראלים.

 את המשך המאמר תוכלו לקרוא באתר תיור ישראלי על ידי לחיצה על הלינק הזה:

וגם  כאן

 

 

הקרב על עשר טחנות

 

לאורך נחל הירקון, שפע של אתרים ארכיאולוגיים חלקם אינו מוכר לרוב הציבור. האתר המפורסם ביותר הוא כמובן שבע תחנות, אך החשוב ממנו, שאוגר בקרבו היסטוריה רומית עתיקה, לצד היסטוריה מודרנית, של אחד הקרבות החשובים בכיבוש הבריטי את א"י במהלך מלחמת העולם הראשונה, הוא אתר "עשר תחנות".

אתר "עשר תחנות" נמצא בתחום המזרחי של פארק גני יהושע" , על הגדה הצפונית של הנחל, סמוך לצומת הרחובות פנחס רוזן ושיטרית. תחנה פופולרית ביותר לרוכבי האופניים לאורך הירקון. בסמוך לשרידים הארכאולוגיים שבמקום, הוצבו לפני מספר שנים .....

את המשך המאמר באתר תל אביב שלי ניתן לקרוא על ידי לחיצה בלינק הזה:

 

 

לקראת פתיחת שנת הלימודים - סיפורו של ביה"ס תחכמוני בת"א שנפתח לפני 88 שנה 

 

 

בפתיחת שנת הלימודים תשע"ד,  נפתחו הלימודים גם באולפנית של בני עקיבא ברחוב לילנבלום בתל-אביב, בו שוכן מבנה בן 88 שנים, ששימש שנים רבות את בית הספר תחכמוני בעיר תל אביב. בית הספר הציוני הדתי העברי  הראשון בת"א, ש-20 שנה קודם לכן ב-1905 ( לפני 108) שנים,  נוסד במבנה אחר ביפו במעורבותו של הרב קוק.

 צחוק הגורל הוא שאת האולפנית כיום מנהלת הרבנית  ואשת החינוך יפה מגנס, רעייתו של הרב מאיר יהושע מאיר מגנס מראשי ישיבת מרכז הרב בירושלים והמשמש גם כרב האולפנית וגם מלמד בחלק מהכיתות. שניהם מראשי תורתו של הרב קוק......

  את המשך המאמר באתר תל אביב שלי ניתן לקרוא על ידי לחיצה בלינק הזה:

 

 

בחזרה לקפה גינטר ולאיטליז של וילי גרצינגר . הנה באה שרונה המחודשת. סיפורי הבתים שהיו ומה שיהיה

 

 

מיד אחרי החגים ייפתח בתל-אביב המתחם המחודש של המושבה הטמפלרית שרונה. 142 שנה של התיישבות גרמנית, מנדטורית, ישראלית ובעיקר סודית,  נהפכים למוקד חדש של תרבות, אוכל, יוקרה היסטוריה ובידור עם 40 דונם של פרק ובתים משוחזרים ובעיקר חוויה מרגשת.

142 שנה לאחר הקמתה של המושבה הטמפלרית שרונה, שבמהלך שנים אלו, גורשו פעמיים תושביה הגרמנים, האזור הפך לבריטי, ולאחר מכן היה בשליטת צה"ל, מערכת הביטחון ומשרדי הממשלה, חוזר המקום בימים הקרובים לציבור כאחד ממתחמי הבילוי, התרבות, הקניות והיוקרה, הגדולים והמיוחדים שיהיו בישראל.

להמשך המאמר, קצת ארוך הפעם אנא לחצו על הלינק הזה

 

 

 

 

הרעש הגדול – 86 שנה לרעידת האדמה הגדולה שידעה ארץ ישראל: מאות נהרגו ונפצעו, אלפים נותרו חסרי קורת גג 

 

 

 

בחודש יולי לפני 86 שנה, רעשה ארץ ישראל בעוצמה אדירה, באחת מרעידות האדמה הקשות ביותר שידע האזור מאז שהחלו המדידות המדעיות. ב-11 ביולי 1927, יום שני, שהיה יום שרבי,  בשעה שלוש ו-7 דקות אחר הצהריים הזדעזעה ארץ ישראל, מעל 300 איש נהרגו, אלפים נפצעו ומעל אלף בתים ומבנים קרסו.

שכם, טבריה, לוד ורמלה נפגעו קשות. בתים רבים נהרסו בירושלים וגם יפו ותל-אביב נפגעו. בדיוק 90 שנה קודם לכן, ב-1 בינואר 1837, הייתה רעידת  אדמה  קודמת שזרעה הרס גדול ביותר, הייתה אחת הקטלניות ביותר ולפי אומדנים הגיעה לעוצמה של 5.75 עד 6.75. בסולם ריכטר. התוצאה הייתה אלפי הרוגים. צפת וטבריה נהרסו כמעט כליל. בצפת נהרגו כ-1800 איש  ובטבריה כ-600 נפש כ-28 אחוז מתושבי העיר, חלקם מפגיעה של גלי צונאמי ענקיים שעלו מהכינרת.

להמשך המאמר באתר תיור ישראלי - אנא לחצו על הלינק הזה

 

 

לאחר כ-4 שנים של עבודות, יפתח מחדש המתחם המרהיב אליו הגיעו ב 1869 קבוצה של אוונגליסטים טמפלרים שהקימו את המושבה השלישית שלהם בארץ ישראל, לאחר חיפה ויפו

סיורי סוף השבוע בת"א עם אילן שחורי

רכשו את הספר חלום שהפך לכרך מאת אילן שחורי על הקמתה של תל-אביב - מהדורה חדשה

בתכנית "ימי הרדיו" בשלישי בערב ברשת בית, תכניתה של איריס לביא, דיברתי על היחסים המיוחדים שהיו בין מאיר דיזנגוף למאיר ז'בוטינסקי.

תל אביב שלי - האתר לתולדות תל אביב

ספרים חדשים בתולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ

סרטי תל-אביב הקטנה

חדש: אתר "תיור ישראלי " מרחיב את תחום עיסוקו - מעתה גם מאמרים, כתבות, סרטונים ותמונות של אילן שחורי,על אתרי תיירות בולטים ואטרקציות בולטות ברחבי העולם.

100 שנה לשומר הצעיר - כנס חגיגי לציון האירוע

הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק

19.9.2013 - סיור של חג סוכות: חמישי אחר הצהריים - 17:30 נפלאות שכונת עג'מי ביפו

בקרוב: באתר תיור ישראלי - המהפך של נצרת - רשמים מסוף שבוע בעירו של ישו

מרכז המבקרים ואתר המורשת הלאומי שילה פותח את שעריו

סיור של חג סוכות חמישי בבוקר בבוקר - 19 בספטמבר - בשעה 10:00 - מלחמת שלוש ברוקח: סיפורה של אחוזת ביית ונווה צדק

סיור חג סוכות חמישי בצבריים 19.9.2013 בצהריים בשעה 12:30 -- אמריקה בתל אביב. עוללות הברון יוסטינוב ועוד

הצטרפו והיו חלק מעמוד הפייסבוק המיוחד שלנו העוסק בתולדות תל-אביב, ארץ ישראל וידיעת הארץ - שפע של תמונות, מידע וחומרים מרתקים

חדש: אתר "תיור ישראלי " מרחיב את תחום עיסוקו - מעתה גם מאמרים סרטונים ותמונות של אילן שחורי,על אתרי תיירות בולטים ואטרקציות בולטות ברחבי העולם. ראו למשל הסרט על אחוזתו של אלביס פרסלי בגרייס לנד שבממפיס - במלאת השבוע ב-16 באוגוסט, 36 שנה למותו

חלק ממבנה ענק של בית חולים בן כ-1,000 שנה

פח הזבל של ההיסטוריה: חוקרים מרשות העתיקות ומאוניברסיטת תל-אביב בודקים - מה עשו 400 מטבעות ביזנטיים, 200 נרות שומרוניים, טבעת עתיקה עם כתובת מאגית ותכשיטי זהב, בבור אשפה מהתקופה הביזנטית?

פרופ' אביבה חלמיש הייתה יו"ר הפנל בנושא "תל-אביב" פנים רבות לה, במסגרת הקונגרס העולמי למעשי היהדות, בה השמיע אילן שחורי את הרצאתו דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי

פרויקט אתרי מורשת - מעכשיו חדשות ועדכונים מדי יום באתר תיור ישראלי

מרכז הבאוהאוס ומכון גתה מציגים - תל אביב העיר הלבנה - צילומים מאת סטפן בונה, ברלין. במרכז הבאוהאוס ברחוב דיזנגוף 99 בתל אביב, תפתח ביום ראשון ה-15 בספטמבר, במסגרת אירועי "ימי ברלין", תערוכת תל אביב העיר הלבנה, המבוססת על ספרו של הצלם סטפן בונס.

הכנס השנתי לתכנון נוף בגנים הלאומיים: תכנון נוף וארכיאולוגיה

פסטיבל אבו גוש בסוכות - ביקור בכנסיות הכפר לצד חוויה ווקאלית מוסיקאלית

פיקיוויקי – אלבום התמונות של ישראל

 

תגובות
אין תגובות למאמר    להוספת תגובה


  חזור למעלה  חזור למעלה  




For english click here


חדשות

כל החדשות


המלצה לספר חדש

 ספר כפול:

רדיו חזק

וימי התום / מרדכי נאור

 

 

ראה הרחבה על הספר

בלחיצה על לינק זה



המצלת השבוע לטיול

מתחם שרונה החדש – סיור ראשוני באטרקציה המיוחדת

סיור מיוחד במתחם שרונה הטמפלרי, בקרייה בת"א, הנפתח בקרוב מחדש לקהל

 

לחץ להגדלה

 להרחבה ולהרשמה לסיור לחצו כאן

 

 



טיולים

כל הטיולים


<< אוקטובר, 2024 >>
א ב ג ד ה ו ז
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
כל האירועים


צור קשר


קישורים שימושים
עמוד תיור ישראלי בפייסבוק - הצטרף ע"י עשיית LIKE
לוח אירועים וחדשות של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות
אתר הטיולים והמידע - תל אביב שלי
פרש - האתר להיסטוריה וידיעת הארץ
לוח המראות ונחיתות און ליין
מגילות ים המלח - תצוגה דיגיטלית
מאמרים בנושא תולדות ארץ ישראל שהופיעו בכתבי העת קתדרה ועת-מול
מגילות ים המלח - המיזם הדיגיטלי
הכוחות הבריטיים בא"י בתקופת המנדט
מפת קרבות מלחמת העצמאות
כל הקישורים



פורומים פופולארים
חוות דעת ועצות של מטיילים
פורום מורי דרך מייעצים
מעולמם של בתי המלון
טיפים והמלצות מתיירות חו"ל
ספרי תולדות ארץ ישראל - יד שנייה - מכירה - החלפה
כל הפורומים


כניסת לקוחות
משתמש:
סיסמא:
שכחתי סיסמא


הצטרפות לרשימת תפוצה


אתר תיור ישראלי, My Tour-Il, מביא לגולשים מקרב הציבור הרחב, מבחר  גדול של חדשות והצעות לסיורים ברחבי ישראל, לצד כתבות, מאמרים ואלפי תמונות וסרטים.
עמוד הבית  |  שאלות ותשובות  |  קישורים  |  סרטונים  |  חדשות  |  הוסף למועדפים  |  צור קשר  |  מפת האתר  |  מאמרים בנושאי תיירות ברחבי א"י  |  העולם שלי - כתבות מרחבי העולם

2011 © כל הזכויות שמורות MyTour