טיולי ם פרטיים ברחבי ישראל לבודדים VIP וקבוצות עם אילן שחורי

ספרים חדשים בנושא א"י

גלריית סרטים

גלריית תמונות

פורומים

לוח אירועים

ארכיון ניוז-לטר שבועי

העולם שלי - מאמרים וכתבות על אטרקציות עולמיות

מאמרים וכתבות תיירותיות

15 14 9 10 13 11 8 7 5 6 4 3 2






עמוד הבית ארכיון ניוזלטר - תיור ישראלי מהדורה מספר 69 - דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי - המגזין הדיגיטלי השבועי

מהדורה מספר 69 - דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי - המגזין הדיגיטלי השבועי

שתף בפייסבוק

 

המגזין הדיגיטלי השבועי לתולדות א"י וידיעת הארץ - בעריכת אילן שחורי  יום רביעי ה-7 באוגוסט  2013  -כג באב תשע"ג  מהדורה מס' 69

 אילן, 

 

 

דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי

 

באפריל 1929, במלאת לתל-אביב 20 שנה, פרסם זאב ז'בוטינסקי שני מאמרים ב"דואר היום" "תל-אביב על שום מה?" ו"מלילות מלכותי, ליובל ה-20 של בירת הישוב", בהם שיבח את הקמתה של תל אביב ואת התפתחותה המוצלחת.

''תל-אביב היא בלי ספק העיר שידובר בה בעולם כולו יותר מבכל עיר אחרת. כלפני 20 שנה כן גם עכשיו, נמצאים חוקרים וחטטנים, השואלים לטעם קיומה של העיר הזאת. מבלי הימנות על סוג האנשים הללו ארשה לעצמי להביע בזה דעתו של אדם 'פשוט': מפעל ריאלי המתקיים 20 שנה — יש טעם לקיומו, ועל אחת כמה וכמה כשמפעל זה גדל כמעט בלי הרף במשך זמן קיומו". התבטאויות דומות היו לו גם במאמרים נוספים מאוחר יותר ובין היתר כתב על התפתחותה: ''בימינו אנו קיימה תל-אביב את נבואת עלומיה והיתה לבירת ארצנו. אל נא יזעמו לי מעריצי ירושלים, ורשות להם לקוות כי בסוף תנצח עירם; אני בהווה מדבר, והיום בירתנו תל-אביב''

ציטוטים, הם רק דוגמאות בודדות למאמרים ורשימות נוספות שפרסם ז'בוטינסקי ב"דואר היום" ובעיתונים נוספים, בהם שיבח את העיר תל אביב, גילה יחס אוהד ביותר לפעולותיה ועמד על חשיבותה המיוחדת בארץ ישראל של תקופת המנדט...

את המשך המאמר המצוי באתר "תל אביב שלי", שהוא למעשה הרצאתו של אילן שחורי מהשבוע שעבר בקונגרס העולמי למדעי היהדות. אנא לחצו כאן:

 

הסתיים הקונגרס העולמי ה-16 למדעי היהדות.  פרופסור משה אידל , נבחר כנשיא החדש של האיגוד העולמי למדעי היהדות 

 

בסוף השבוע שעבר הסתיים הקונגרס העולמי ה-16 למדעי היהדות, שנמשך 5 ימים ובו השתתפו 1,580 מרצים מ-40 מדינות שהתנהלו ב-420 מושבים.

 הקונגרס העולמי הששה-עשר למדעי היהדות, שאירגן  האיגוד העולמי למדעי היהדות, התקיים באוניברסיטה העברית בירושלים מ-28 ביולי ועד ל-1 באוגוסט והיה הכינוס הבין-לאומי הגדול והחשוב ביותר בתחומו. בקונגרס יעלו לדיון היבטים שונים של זהותנו והגדרתנו העצמית כיהודים וכישראלים.

 את המשך המאמר תוכלו לקרוא באתר תיור ישראלי על ידי לחיצה על הלינק הזה:

וגם  כאן

 

הרעש הגדול – 86 שנה לרעידת האדמה הגדולה שידעה ארץ ישראל: מאות נהרגו ונפצעו, אלפים נותרו חסרי קורת גג 

 

 

בדיוק החודש לפני 86 שנה, רעשה ארץ ישראל בעוצמה אדירה, באחת מרעידות האדמה הקשות ביותר שידע האזור מאז שהחלו המדידות המדעיות. ב-11 ביולי 1927, יום שני, שהיה יום שרבי,  בשעה שלוש ו-7 דקות אחר הצהריים הזדעזעה ארץ ישראל, מעל 300 איש נהרגו, אלפים נפצעו ומעל אלף בתים ומבנים קרסו.

שכם, טבריה, לוד ורמלה נפגעו קשות. בתים רבים נהרסו בירושלים וגם יפו ותל-אביב נפגעו. בדיוק 90 שנה קודם לכן, ב-1 בינואר 1837, הייתה רעידת  אדמה  קודמת שזרעה הרס גדול ביותר, הייתה אחת הקטלניות ביותר ולפי אומדנים הגיעה לעוצמה של 5.75 עד 6.75. בסולם ריכטר. התוצאה הייתה אלפי הרוגים. צפת וטבריה נהרסו כמעט כליל. בצפת נהרגו כ-1800 איש  ובטבריה כ-600 נפש כ-28 אחוז מתושבי העיר, חלקם מפגיעה של גלי צונאמי ענקיים שעלו מהכינרת.

להמשך המאמר באתר תיור ישראלי - אנא לחצו על הלינק הזה

 

סקירון - חדש על המדף: סקירה ראשונית של  ספרים ומחקרים בנושא תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ 

פאר וחול – אדריכלות אקלקטית בת"א / תמי לרר 

 

פאר וחול – אדריכלות אקלקטית בת"א / תמי לרר

מרכז הבאוהאוס בתל-אביב, בראשותם של ד"ר מיכה גרוס וד"ר אשר בן שמואל, יוצא מדי פעם ביוזמות חשובות ומעניינות בחנות גלריה זו, המתמחה בפריטי נוסטלגיה תל-אביביים. פעם זו תערוכה העוסקת בתוכניות אדריכליות שלא מומשו במהלך שנות העיר, פעם אחרת מבני באוהאוס בארצות אחרות ולעיתים הופך המקום גם לבית הוצאה לאור ומפיק מפות ובעיקר ספרים הקשורים לאדריכליות תל אביבית, עבר והווה.

 באחרונה יזם מרכז הבאוהאוס, את הפקת ספרה של האדריכלית הצעירה תמר לרר, "פאר וחול – אדריכלות אקלקטית בתל-אביב". יש בזה מן המיוחד שמקום שרכש את שמו ,דווקא על גבי הסגנון הבינלאומי, מקדיש משאבים להנציח גם את האדריכלות התל אביבית שקדמה לו.  הבתים בסגנון האקלקטי.

 להמשך המאמר, ראה באתר תיור ישראלי בלינק הזה.

 

 שתף בפייסבוק

חדשות וידיעות מתחומי תולדות א"י וידיעת הארץ: אירועים, כנסים, ימי עיון ומידע רב 

 

באתר תיור ישראלי,   ובאתר תל אביב שלי מופעים מדי יום חדשות בנושאי תולדות ארץ ישראל, ידיעת הארץ וסיורים מומלצים.   השבוע  על שני מבני ציבור ממלכתיים, שכמותם טרם נמצאו בממלכת יהודה מהמאה ה-10 לפני הספירה, נחשפו במהלך השנה האחרונה ע"י חוקרים של האוניברסיטה העברית ורשות העתיקות בחורבת קיאפה - עיר מבוצרת ביהודה מימי דוד המלך, המזוהה עם שעריים המקראית.  

לחדשה המלאה  על הגילוי שפורסמה באתר ,תיור ישראלי לחצו כאן:

 

ליתר החדשות בתחומי תולדות א"י שפורסמו השבוע אנא לחצו על הלינק הבא

http://www.mytour-il.co.il/news.asp 

 

 

תמונה היסטורית - השבוע לפני

 

 

ביום ראשון הקרוב, ה-11 באוגוסט, יימלאו 84 שנה להקמת הסוכנות היהודית בציריך על ידי נציגים יהודים מ-26 מדינות. הסוכנות היהודית הוקמה כזרוע המבצעת של ההסתדרות הציונית העולמית. על פי סעיף 4 בכתב המנדט הסוכנות היוותה לשכת קשר בין היישוב היהודי בארץ ישראל (פלשתינה-א"י) לבין המנדט הבריטי. בפועל, הייתה הסוכנות בתקופת המנדט הבריטי מוסד השלטון של היישוב היהודי. עם הקמת המדינה הועברו תפקידיה העיקריים לידי ממשלת ישראל.

 בתמונה משמאל, כרוז   מתקופת המנדאט,  מטעם הסוכנות היהודית, הקורא לגיוסם של הצעירים לשרות למען העם. 

  תמונות היסטוריות רבות, מסמכים נדירים וסרטונים באתר תיור ישראלי - לתולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ.

לחצו כאן לעבור לאתר תיור ישראלי

אילן,   סיורי VIP ברכב "אשכול"  -   לאתרי מורשת בישראל -לבודדים וקבוצות קטנות בעברית ובאנגלית

 

שתף בפייסבוקחדש...חדש...חדש...

אנא רשמו לפניכם, בימים אלה אני מתחיל לקיים  סיורי VIP ברחבי הארץ, לבודדים ולקבוצות קטנות ברכב "אשכול". בעברית ובאנגלית.  מומלץ לאורחים שמגיעים מחו"ל וחברות מבקשות להנעים את זמנם בסיורים בארץ. פרטים במייל ilan777@gmail.com או בנייד. 

אילן,  מאמר על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב מאת אילן שחורי  

 

 

 

שתף בפייסבוק 

בימים אלה יצאה לאור חוברת חדשה של המגזין "ארץ וטבע" העוסק בסוגיות בתולדות א"י. במגזין זה התפרסם  הפעם מאמר שלי על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב.

לקריאת המאמר המלא - יש ללחוץ על השורה הזו

אשמח לשמוע את חוות דעתכם  

 

תל אביב שלי - האתר לתולדות תל אביב יפו

 

אילן, שתף בפייסבוק

אתר תל אביב שלי בעריכתו של אילן שחורי, מיועד לאוהבי תל-אביב, אוהבי תולדות תל אביב ואוהבי ההיסטוריה של תל-אביב. הוא עתיד לשמש במה לתלמידים, סטודנטים וחוקרים העוסקים בהיסטוריה של אחוזת בית ותל אביב שחגגה לפני שלוש שנים את שנת המאה  להיווסדה ( הוכרזה רשמית בשנת 1909) אולם כבר ב- 2006 , ניתן היה לציין מאה שנה לראשית המחשבות וההכנות להקמתה של אגודת בוני בתים ביפו שהפכה לאחוזת בית ותל אביב. התרחשות שהחלה ב 1906.

 באתר תל אביב שלי ניתן יהיה למצוא לצד רשימה ביבליוגרפית מלאה של כל הספרים שנכתבו עד היום על תל אביב, גם רשימה של עשרות מאמרים ומחקרים שפורסמו בנושא, תמונות מהימים הראשונים, מסמכים ופורום המיועד לתלמידים וחוקרים להחליף דעות ורעיונות בנושא

לביקור והתרשמות באתר לחצו כאן  

חדש באתר תל אביב שלי: ספרים דיגיטליים בנושא תולדות העיר 

 

 

אילן,  באתר תל אביב שלי, החל מימים אלה, מדור מיוחד המביא מהדורות דיגיטליות בחינם, של ספרים העוסקים בתולדות תל-אביב. בשלב זה כולל המאגר המיוחד הזה, 4 ספרים מלאים, חינם לכל צופה לצפייה בספרים הדיגיטליים, לחצו על הקישור הבא:

http://www.mytelaviv.co.il/page.asp?page_parent=880    

 

יום שישי הקרוב ה-9 באוגוסט - בשעה 10 בבוקר: הסודות הכמוסים של הכרם - טעמים וריחות בכרם התימנים

 

 

סיור ססגוני ומיוחד המשלב את הסודות הכמוסים בכרם התימנים, סיור של ריחות וטעמים.  סיור חוויתי של ריחות וטעמים בשכונה הציורים כרם התימניים בתל-אביב שהוקמה  כשכונת קרטונים ופחונים כ-30 שנה  לפני  הקמת אחוזת בית. 
לצפייה בסיור מצולם, אנא לחץ בלינק הבא: 
http://www.youtube.com/watch?v=jUk8VmrD0_8 
אנו נכיר במהלך הסיור את הפינות הקטנות והמיוחדות בשוק ססגוני ומיוחד זה. הסיור בכרם יהיה בעקבות הבתים נמוכי הקומה, הפאות המסתלסלות השמלות הרקומות, הצעד הקליל וניחוח הפיתות הנאפות.  בין היתר נטעם  לחוח וביצה אצל נחמה, נבקר במאפייה ידנית לפיתות תימניות מסוף המאה ה-19 ועוד.

מפלטין לעצמאות -  ראו קליפ קצר מסיור שהתקיים בסוף השבוע עם מטיילי מכון ז'בוטינסקי על אתרי האצ"ל בתל-אביב

 

סיור עם מטיילי מכון ז'בוטינסקי אתמול בת"א, ממלון לעצמאות, סיור בעקבות אתרי האצ"ל בעיר.

http://youtu.be/uhUxO1KV_Jo 

12 מיליון פריטים סרוקים, חלקם נדירים מהמאה ה-19 באתר האינטרנט החדש של הארכיון הציוני. 

 

אילן,  

הארכיון הציוני של ההסתדרות הציונית, משיק בימים אלה אתר המתעד באופן המקיף ביותר מאגר מידע עצום ובו כ- 12 מיליון פריטים סרוקים חלקם נדירים מהמאה ה- 19 ועד ימינו.

בסיור עיתונאים שהיה ביום רביעי בארכיון הציוני בירושלים , מסר מנהלו החדש של הארכיון, ד"ר יגאל סתרי (עד לאחרונה מקים ומנהל המוזיאון ברמלה)  כי הארכיון הציוני, מאפשר לציבור הרחב, גישה למיליוני מסמכים שטרם נחשפו להזמין בקלות ובאופן ידידותי מסמכים שונים, ולקבל העתק מצולם במחיר סימלי...

 להמשך המאמר, ראה באתר תיור ישראלי לתולדות א"י  בלינק הזה 

 

האם בית האדמו"ר  מהוסיאטין  המתפורר ברחוב ביאליק בת"א, יחדל להיות בית כנסת ויזכה לשחזור ושימור? 

 

 

 

 

שתף בפייסבוק

 

דרמה של ממש מתחוללת בימים אלה ברחוב ביאליק בתל אביב, ליד אחד מהבתים שיועדו לשימור מחמיר, פרי תכנונו של האדריכל יוסף ברלין מ-1922. מבנה שהחל את דרכו בראשית שנות העשרים כסנטוריום, הפך לבית מגורים יוקרתי של משפחת בעלי עסקים ובסוף שנות ה-30 גם בית מגוריו של הרב ישראל פרידמן, המפורסם בשם האדמו"ר מהוסיאטין. הוא שהקים בחדר המרכזי בדירתו בית כנסת, שלאחר פטירתו ב-1948 הפך למרכז החסידות בתל-אביב.  

להמשך המאמר אנא לחצו על הלינק הזה:

 

חדשות בעתיקות - העלון הארכיאולוגי של ד"ר צביקה צוק מרשות העתיקות - מהדורת מאי  2013 

 

במהדורת מאי של המגזין דברים לזכר חברים אסתי ידין, ארכיאולוגית במכון לארכיאולוגיה של אוניברסיטת תל אביב, הלכה לעולמה החודש. היא הייתה יד ימינו של פרופ' משה כוכבי בחפירות של תל אפק שבגן לאומי ירקון. בין היתר כותב צוק כי אסתי היתה אשת שדה בכל נשמתה. בעלת עין חדה התופסת כל ניואנס של גוון בחתך החפירה. ד"ר צביקה גל כתב לנו אודותיה . יהי זכרה ברוך.

מאמר אחר עוסק בגן לאומי עבדת מהרס לשיקום – אורית בורטניק ממוינת שימור במחוז דרום מתארת באופן דרמטי את המהלך לשיקום עבדת שנעשה ב 3 השנים האחרונות  מאז הונדליזם הנוראי שפקד את המקום. בתום פעולות אלו עבדת נראית טוב יותר מאשר אי פעם ואתם מוזמנים לבקר.

סיפור נוסף הוא אתרי החנייה בחולות חלוצה: אסטרטגיה של תפיסת שטח. דן גזית, חברו של צביקה צוק  לספסל לימודי הארכיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב יפרסם בקרוב את תוצאות הסקר של מפת צאלים עלי השקד שנים רבות. מתוך הסקר הוא מביא לפנינו עניין אחד העוסק באתרי חנייה ופריסתם בשטח.

המאמר האחרון מוקדש לכנס מפעלי המים העתיקים הבינלאומי מס' 51. לדברי צביקה צוק שהיה ממארגני הכנס, היה זה כנראה כנס הבינלאומי הגדול ביותר שאורגן אי פעם על ידי רשות הטבע והגנים. השתתפו בו 75 אורחים מחו"ל ועוד כ 70 ישראלים למשך 7 ימים שכללו סיורים והרצאות. הכנס זכה לשבחים רבים והוגדר כטוב ביותר מבין כל הכנסים עד  היום. צביקה צוק מביא סיכום תמציתי של הכנס.

לקריאת העלון המלא יש ללחוץ על הלינק הזה:

 

"הידעת את הארץ?"  - סיפורו של יוסף ברסלבי (ברסלבסקי) מחוקרי ומורה הדרך הראשונים לחקר תולדות א"י וידיעת הארץ, שהוונצח באחרונה ברחוב בת"א.

 

 

 

 

במשך 40 שנה  (1920-1960) הקדיש עצמו, יוסף ברסלבי (ברסלבסקי) לחקר ארץ ישראל וידיעת הארץ. ברסלבי שהיה ממחדשי וחלוצי מקצוע תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ, ערך בארץ מאות סיורים בהם השתתפו אלפים, כתב מאות מאמרים וספרים רבים שהידועה בהם היא סדרת ספריו בששה כרכים "הידעת את הארץ?"

ברסלבי  הגדיר את "ידיעת הארץ" כ-"השפעת גומלין בין הגאוגרפיה המדעית-מודרנית לבין ספרות עתיקה, ארכיאולוגיה, חקר חיי התושבים ותרבותם. כל אלה עושים את "ידיעת הארץ" לידיעת ארץ-התרבות העברית."  יוסף ברסלבי, שנפטר לפני 41 שנה (1972) נשכח קמעה במהלך השנים ואולי רק חוקרי א"י ומורי הדרך זכרו את פועלו החשוב, זוכה בימים אלה לעדנה מחודשת עם החלטת  מועצת עיריית תל אביב להנציח את פועלו ברחוב בת"א סמוך לפינת קרליבך והחשמונאים בטקס שיתקיים ביום שישי הקרוב ה-14 ביוני...

להמשך המאמר אנא לחצו בלינק הזה

 

 

מה לעשות לשכלולה של תל אביב?

 

בשנה הבאה יצוין בעולם היהודי, בשורה של טקסים, 80 שנה לפטירתו של חיים נחמן ביאליק, שבסוף שבוע זה, (שבת, כ"א בתמוז) יצוין 79 שנים למותו. ביאליק היה בן 61 בלבד בהסתלקותו ממחלה בעת ניתוח שעבר בחו"ל.

ביאליק הגיע לארץ ישראל ב 1924, כבר עם תוארו כמשורר הגדול של העם היהודי והתקבל על ידי מאיר דיזנגוף כבוד של מלכים. בין היתר באמצעות קריאת רחוב על שמו ברחוב עיריית תל-אביב, מגרש שקיבל להקמת ביתו ועוד.  15 שנה קודם לכן, בשנת ייסוד תל אביב (1909), ביקר ביאליק לראשונה בא"י וגם אז זכה לכבוד גדול. אין ספק שהיענותו של ביאליק לבקשתו של דיזנגוף, לבוא ולהתגורר בתל-אביב, הפכה את העיר העברית הראשונה ......

להמשך המאמר אנא לחצו על הלינק הזה

 

 

175 שנה לגילוי קשת רובינסון ולנוכחות האמריקאית בארץ הקודש: עולי הרגל וחוקרי א"י האמריקאים הראשונים שפתחו עידן חדש 

 

 

ב-4 ליולי, ביום חמישי בשבוע שעבר,  נחוג בארצות הברית וגם בישראל יום העצמאות ה-237 להיווסדה של האומה האמריקאית. מעניין להיווכח, כי האמריקאים גילו עניין בארץ ישראל כבר בשנת ה-62 לעצמאותם (לפני 175 שנה), עוד בטרם הפכה האומה האמריקאית למעצמה כלל עולמית ולפני שגורמים אמריקאים ביקשו להיות מעורבים פוליטית בארצות העולם. שליחים אמריקאים חצו יבשות באותה תקופה בעיקר משיקולים דתיים אוונגליסטים ,מעט משיקולים כלכליים, ובעיקר משיקולים יוקרתיים, כדי להביע נוכחות מול המעצמות שהתפתחו באותה תקופה כמו גרמניה, אנגליה וצרפת.

 הנוכחות האמריקאית המשמעותית הראשונה בארץ ישראל בעת החדשה הייתה כבר ב 1838,כלומר לפני 175 שנה, באמצעותו של כומר וחוקר מקרא מקונטיקט שבארצות הברית בשם אדוארד רובינסון.  לאחר שרכש השכלה באוניברסיטאות של  מסצ'וסטס ובברלין והתמקד בלימודי יוונית, עברית עתיקה....

כדי לקרוא את המשך המאמר אנא לחצו כאן:

 

 

קפלן כפול שניים. על קריאת רחוב חדש בתל אביב להנצחתו של הארכיאולוג ד"ר יעקב קפלן

 

 

בליבה של שכונת עג'מי ביפו, במתחם העוגן, אחד ממקומות המגורים  החדשים והמרהיבים ביותר ביפו וכמובן גם היקרים, הוצב לפני ימים אחדים שלט רחוב חדש.  שם הרחוב במתחם היוקרתי היפואי הוא יעקב קפלן. לא מדובר בקרוב משפחתו של אליעזר קפלן, שעל שמו רחוב מרכזי בקירייה בתל אביב, אלה בארכיאולוג העירוני בתל אביב של תקופת המנדט ושנות המדינה הראשונות, ד"ר יעקב קפלן, שרבים מהאתרי הארכיאולוגיה בתל אביב וסביבתה נתגלו בזכותו ולא רק שם.

אכן, ניתן יהיה מעתה להתבלבל בין שני רחובות קפלן של תל אביב יפו ואני לא מקנא ברשות הדואר בעניין זה. משום מה השלט שהוצב השבוע בעג'מי, לא מסביר כלל במי מדובר, אפילו לא הוסף התואר ד"ר לשמו, אלה רק השם בעברית, אנגלית וערבית, כפי שמחויבים  עתה להיות שלטי הרחובות ביפו.

כותב שורות אלה, החבר בוועדת השמות העירונית זאת הקדנציה השנייה, יזם את קריאת הרחוב על שמו של ד"ר יעקב קפלן בתל אביב. בראשית עבודתי ב"הארץ" ככתב לענייני תל אביב, הכרתי את ד"ר קפלן לראשונה, אי שם  בסוף שנות ה-70, אז שימש ד"ר קפלן כמנהל המוזיאון לתולדות יפו...

 את המשך המאמר ניתן לקרוא באתר תיור ישראלי, על ידי לחיצה על הלינק הזה:

 

פרופ' אביבה חלמיש הייתה יו"ר הפנל בנושא "תל-אביב" פנים רבות לה, במסגרת הקונגרס העולמי למעשי היהדות, בה השמיע אילן שחורי את הרצאתו דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי

להקשבה להקלטה של ההרצאה לחצו כאן

סיורי סוף השבוע בת"א עם אילן שחורי

שישי בבוקר טעמים בכרם, שבת בבוקר נווה צדק, וגם מושבה אמריקאית ועג'מי - לפרטים מלאים והרשמה לחצו על הלינק הזה

רכשו את הספר חלום שהפך לכרך מאת אילן שחורי על הקמתה של תל-אביב - מהדורה חדשה

לפרטים על המהדורה החדשה של הספר חלום שהפך לכרך ודרכי הרכישה על ידי לחיצה על הלינק הזה

פרויקט אתרי מורשת - מעכשיו חדשות ועדכונים מדי יום באתר תיור ישראלי

אנו באתר "תיור ישראלי" החלטנו לעקוב מקרוב אחרי פרוייקט חשוב זה ונביא מידי פעם עידכונים. באתר נפתח איזור מיוחד למידע בנושא פרוייקט המורשת, בכלל זאת חוברת מיוחדת שהוכנה על ידי מזכיר הממשלה, עו"ד צבי האוזר המרכז את הפרויקט. לפרוייקט אתרי מורשת באתר תיור ישראלי לחצו כאן:

תל אביב שלי - האתר לתולדות תל אביב

כל המידע ההיסטורי, מאות תמונות, מסמכים, מאמרים וכתבות על ראשית ימיה של תל אביב. סרטנים מפעם, שירים ועוד. לחוקר, לסטודנט וגם למורה הדרך

ספרים חדשים בתולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ

רק באתר תיור ישראלי - הצצה ראשונה לספרים חדשים בנושאי תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ, בקרו ותהינו

סרטי תל-אביב הקטנה

באתר תל אביב שלי שפע של מידע, בין היתר מבחר רב של סרטים ישנים מימי תל אביב הקטנה. צפייה נעימה

הורדוס המלך, האיש ופועלו ומסעו האחרון - מאמר באתר תיור ישראלי

לקריאת המאמר על הורדוס המלך עם פתיחת התערוכה עליו במוזיאון ישראל לחצו כאן

פיקיוויקי – אלבום התמונות של ישראל

מחפשים צילום היסטורי של עיר, ישוב או אישיות בארץ בשנות ה- 30 ? זקוקים לצילום מהמחאה החברתית של קיץ 2011 ? מעוניינים בצילום טבע של ישראל ? את כל אלה והרבה יותר תמצאו בפיקיוויקי

הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק

לחצו כאן למעבר ישירות לעמוד ולהצטרפות

10.8.2013 - סיור של שבת אחר הצהריים - 17:30 נפלאות שכונת עג'מי ביפו

פרטים והרשמה לסיור בעג'מי ביום שבת הקרוב בשעה 17:30 לחצו כאן

בקרוב: באתר תיור ישראלי - המהפך של נצרת - רשמים מסוף שבוע בעירו של ישו

מרכז המבקרים ואתר המורשת הלאומי שילה פותח את שעריו

לקריאת הידיעה המלאה באתר תיור ישראלי אנא לחצו על הלינק הזה

סיור של שבת בבוקר - 10 באוגוסט- בשעה 10:00 - מלחמת שלוש ברוקח: סיפורה של אחוזת ביית ונווה צדק

לפרטים נוספים והרשמה לסיור מלחמת שלוש ברוקח וסיפורה של נווה צדק אנא לחצו על הלינק הזה

סיור שבת 10.8.2013 בצהריים בשעה 12:30 -- אמריקה בתל אביב. עוללות הברון יוסטינוב ועוד

לפרטים נוספים והרשמה לסיור אמריקה בתל אביב. עוללות הברון יוסטינוב ועוד - אנא לחצו על הלינק הזה

הצטרפו והיו חלק מעמוד הפייסבוק המיוחד שלנו העוסק בתולדות תל-אביב, ארץ ישראל וידיעת הארץ - שפע של תמונות, מידע וחומרים מרתקים

להצטרפות לעמוד הפייסבוק של תיור ישראלי אנא לחצו על הלינק הזה ובצעו "לייק"

מטה "יש עתיד" בתל-אביב - יפו בהנהגת עו"ד דן להט, שמחים להזמינכם להשקת הקמפיין לקראת הבחירות המוניציפאליות, במעמד שר החינוך, הרב שי פירון. האירוע יתקיים ביום שני, 19.8.13 בשעה 19:45, בבית ציוני אמריקה, רח' אבן גבירול 26, תל-אביב - יפו. מחכים לכם!

לקבלת ההזמנה אנא לחצו כאן

חלק ממבנה ענק של בית חולים בן כ-1,000 שנה

לקריאת הידיעה באתר תיור ישראלי לחצו כאן

פח הזבל של ההיסטוריה: חוקרים מרשות העתיקות ומאוניברסיטת תל-אביב בודקים - מה עשו 400 מטבעות ביזנטיים, 200 נרות שומרוניים, טבעת עתיקה עם כתובת מאגית ותכשיטי זהב, בבור אשפה מהתקופה הביזנטית?

לקריאת הידיעה המלאה באתר תיור ישראלי - לחצו כאן:

שתף בפייסבוקלהתראות בניוז-לטר בשבוע הבא.  שתפו את המידע בפייסבוק שלכם, והמליצו לחבריכם להצטרף לרשימת התפוצה.

לאורך כל השבוע ניתן להתעדכן בחדשות ומידע בתולדות ארץ ישראל באתר תיור ישראלי  בכתובת:

http://www.mytour-il.co.il

באתר תיור ישראלי נמצא dכל ארכיון כל הניוז-לטר שנשלח  אליכם מידי שבוע. לצפייה במאמרים הקודמים, בארכיון, יש ללחוץ על הלינק הזה: http://www.mytour-il.co.il/page.asp?page_parent=823  

כל הזכויות שמורות לאילן שחורי - תל אביב שלי - תיור ישראלי - ilan@mytelaviv.co.il

 


תגובות
אין תגובות למאמר    להוספת תגובה


  חזור למעלה  חזור למעלה  




For english click here


חדשות

כל החדשות


המלצה לספר חדש

 ספר כפול:

רדיו חזק

וימי התום / מרדכי נאור

 

 

ראה הרחבה על הספר

בלחיצה על לינק זה



המצלת השבוע לטיול

מתחם שרונה החדש – סיור ראשוני באטרקציה המיוחדת

סיור מיוחד במתחם שרונה הטמפלרי, בקרייה בת"א, הנפתח בקרוב מחדש לקהל

 

לחץ להגדלה

 להרחבה ולהרשמה לסיור לחצו כאן

 

 



טיולים

כל הטיולים


<< אפריל, 2024 >>
א ב ג ד ה ו ז
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
             
כל האירועים


צור קשר


קישורים שימושים
עמוד תיור ישראלי בפייסבוק - הצטרף ע"י עשיית LIKE
לוח אירועים וחדשות של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות
אתר הטיולים והמידע - תל אביב שלי
פרש - האתר להיסטוריה וידיעת הארץ
לוח המראות ונחיתות און ליין
מגילות ים המלח - תצוגה דיגיטלית
מאמרים בנושא תולדות ארץ ישראל שהופיעו בכתבי העת קתדרה ועת-מול
מגילות ים המלח - המיזם הדיגיטלי
הכוחות הבריטיים בא"י בתקופת המנדט
מפת קרבות מלחמת העצמאות
כל הקישורים



פורומים פופולארים
חוות דעת ועצות של מטיילים
פורום מורי דרך מייעצים
מעולמם של בתי המלון
טיפים והמלצות מתיירות חו"ל
ספרי תולדות ארץ ישראל - יד שנייה - מכירה - החלפה
כל הפורומים


כניסת לקוחות
משתמש:
סיסמא:
שכחתי סיסמא


הצטרפות לרשימת תפוצה


אתר תיור ישראלי, My Tour-Il, מביא לגולשים מקרב הציבור הרחב, מבחר  גדול של חדשות והצעות לסיורים ברחבי ישראל, לצד כתבות, מאמרים ואלפי תמונות וסרטים.
עמוד הבית  |  שאלות ותשובות  |  קישורים  |  סרטונים  |  חדשות  |  הוסף למועדפים  |  צור קשר  |  מפת האתר  |  מאמרים בנושאי תיירות ברחבי א"י  |  העולם שלי - כתבות מרחבי העולם

2011 © כל הזכויות שמורות MyTour