טיולי ם פרטיים ברחבי ישראל לבודדים VIP וקבוצות עם אילן שחורי

ספרים חדשים בנושא א"י

גלריית סרטים

גלריית תמונות

פורומים

לוח אירועים

ארכיון ניוז-לטר שבועי

העולם שלי - מאמרים וכתבות על אטרקציות עולמיות

מאמרים וכתבות תיירותיות

15 14 9 10 13 11 8 7 5 6 4 3 2






עמוד הבית ארכיון ניוזלטר - תיור ישראלי ניוז-לטר מס' 44 - 80 שנה לקואופרטיב אגד - 28.12.2012

ניוז-לטר מס' 44 - 80 שנה לקואופרטיב אגד - 28.12.2012

 

יום שישי 28 בדצמבר 2012 - טו בטבת תשע"ג  ניוזלטר מס' 44

 

 

ב-1 בינואר 1933 נוסדה "אגד", החוגגת השבוע 80 שנה. את השם המיוחד נתן חיים נחמן ביאליק, לאחר איחודן של 4 חברות הסעה קטנות.

 

 באמצע השבוע הקרוב, נחוג את השנה האזרחית החדשה ונכנס לשנת 2013.  מסתבר שה-1 בינואר, ביום שלישי הקרוב, יהיה לא רק היום הראשון לשנת 2013, אלה גם ציון 80 שנה להקמתו של קואופרטיב "אגד", שנוסד ב-1 בינואר 1933.

לאחר מלחמת העולם הראשונה רכשו מספר צעירים יהודים מבני היישוב היהודי בארץ ישראל משאיות מעודפי הצבא הבריטי. בארגזי המשאיות התקינו ספסלי ישיבה, שהסבו אותן לאוטובוסים מאולתרים להסעת נוסעים בתשלום.

הדרכים באותה תקופה היו משובשות, והנסיעה הייתה מסוכנת בשל ריבוי כנופיות ערביות שהתנכלו לנוסעים בדרכים. חלוצי האוטובוסים החליטו להתאגד לשיתוף פעולה שיסייע להם להתמודד במאורגן עם הקשיים. בתחילה התאגדו מפעילי האוטובוסים בקבוצות קטנות, אשר בהמשך התאגדו לקבוצות גדולות.

 

 

"אגד" נוסדה כקואופרטיב ב -1 בינואר 1933 כתוצאת מיזוג של ארבע חברות תחבורה ציבורית קטנות במרכז הארץ: (המהיר, הגה, קדימה והתאחדות הנהגים).

את השם "אגד" הציע המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. באותה תקופה מנתה אגד 963 חברים ו-20 שכירים אשר הפעילו 338 אוטובוסים בקווים קבועים בין ירושלים, תל אביב וחיפה וכמו כן קווים אל סוריה, לבנון, עבר הירדן, מצרים ועיראק.

נהגי אגד המשיכו בעבודתם הסדירה בתקופת מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט, על אף קשיי ההתמודדות עם מארבי הערבים וסכנת החיים שנסיעה בין-עירונית הייתה כרוכה בה. בתקופת מלחמת העצמאות שולבו נהגי אגד בשיירות שהעבירו אספקה ותגבורת לירושלים הנצורה דרך שער הגיא.

ב- 17 ביולי 1933 פרסמה ממשלת המנדט הבריטית תקנות מחייבות בנושא הסעת נוסעים בדרכים. בתקנות אלה הוגדרו קווי האוטובוסים, הוגבל מספרם ונקבעו תעריפי מקסימום  לנסיעה בכל קו. עקב התחרות החריפה שהשתוללה אז בין קבוצות נהגים מחירי הנסיעה בפועל היו נמוכים בהרבה מתעריפי המקסימום שהתירה הממשלה. בחברות האוטובוסים היהודיות היו התעריפים נמוכים בכעשרה אחוזים מן המקסימום המאושר, בשירותי התחבורה הערביים נעו מחירי הנסיעה בין 15 ל - 20 אחוזים מתחת למקסימום

 

 

בתקופה זו ניתנו רשיונות בארץ ישראל ל - 777 אוטובוסים, מהם 541 לקווים בינעירוניים ו - 236 לקווים עירוניים. קואופרטיב "אגד" ירש ביום הקמתו (1.1.1933) את שירותי המוניות של חברות התחבורה שהתאחדו: "המהיר", "התאחדות הנהגים", "הגה" ו"קדימה". הקואופרטיב-האח "דרום יהודה" החזיק אף הוא צי של מוניות שירות. שירותי המוניות הללו קיימו קשר גם עם הארצות השכנות.

ב-9 במאי 1939 מוזג לתוך אגד שרות תחבורה בשם "הצפון" שמנה 7 נהגים והפעיל קו מחיפה לטבריה דרך עפולה. בשנת 1940 מוזג לתוך אגד שרות אוטובוסים בשם "אקספרס הגליל" שהפעיל קווים מצפת לטבריה ולחיפה. ב-27 במרץ 1941 מוזג לתוך אגד שרות תחבורה " שירות עמק הירדן" שמנה 5 נהגים והפעיל קווים מעמק הירדן לטבריה ולחיפה.

ב-1942 מוזג לתוך אגד שרות התחבורה של יוסף רשל שהפעיל קווים מטבריה ליבנאל ולאל חמה. ב-1 ביולי 1947 מוזג לתוך אגד "שירות החולה" שהפעיל קווי תחבורה בין מטולה, צפת וטבריה.

 

 

 מיד לאחר קום המדינה הציע שר התחבורה הראשון דוד רמז לאחד את כל מפעילי התחבורה הציבורית בארץ לקואופרטיב אחד.

פרט לאגד פעלו בארץ עוד מספר קואופרטיבים. הגדולים בהם קואופרטיב "דרום יהודה", שנוסד בשנת 1931 מאיחוד של קואופרטיב "דרום" וקואופרטיב "יהודה", ושח"ר (שירותי חיפה רבתי), תאגיד שנוצר בדצמבר 1947 מאיחוד של קואופרטיב "חבר" וקואופרטיב "משמר המפרץ" שפעלו באזור חיפה.

לאחר דיונים רבים וישיבות סוערות של הממשלה הוחלט ב-1 בנובמבר 1951 לאחד את הקואופרטיבים לתחבורה "שחר" (צפון הארץ), אגד (מרכז הארץ) ו-"דרום יהודה" (דרום הארץ) לקואופרטיב בשם א.ש.ד. (א- אגד, ש- שחר ד- דרום יהודה). מספר חודשים לאחר האיחוד החליטה ההנהלה של אש"ד לשוב לשם המקורי אותו הציע ביאליק, הלא הוא אגד. בתחילת שנת 1967 אוחד אל תוך אגד גם קואופרטיב התחבורה הירושלמי המקשר.

 

 

לקואופרטיב "אגד", חלק נכבד בהחלטת עיריית ת"א, בראשית שנות השלושים, להוביל להקמתה של תחנה מרכזית לאוטובוסים, לאחר שברחבי העיר מימי תל אביב הקטנה, היו מספר תחנות ראשיות של החברות השונות.

לא פחות מ-52 שנה, היוותה התחנה המרכזית הישנה של תל אביב, את מרכז החיים התחבורתיים של תל אביב, מיום פתיחתה בדצמבר 1941 ועד סיום פעילותה במקום ב-18 באוגוסט 1993 עת עברה הפעילות לתחנה המרכזית החדשה.  

ב-52 שנות אלה ידעה התחנה המרכזית  ימים יפים ושימשה כמרכז מסחרי בולט וחשוב בתל אביב המפתחת של ימי מלחמת העולם השנייה והשנים הראשונות לקום המדינה. אך התחנה ידעה גם ימים קשים ביותר, כמו למחרת הכרזת המדינה ב-15 למאי 1948 עת ספגה התחנה הפצצה קשה של מטוסים מצריים ורבים נהרגו במקום, אך גם שורה של פיגועים טרוריסטיים ופיצוצי אוטובוסים בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים.

 

 

לא הייתה זו תחנת האוטובוסים הראשונה של תל אביב הקטנה. קדמו לה, תחנה מרכזית של אגד בתחילת שדרות רוטשילד שהובילה בעיר נוסעים לירושלים וכן שורה  לא קטנה של מסופי תחנות בדרום העיר מצד חברות האוטובוסים המקומיות שקיימו שרותי נוסעים בין עירוניים.

כבר בראשית שנות השלושים, בעיקר עם ראשית העלייה הגדולה של יהודי גרמניה החל  להתגבש בתל אביב הצורך בתחנה מרכזית אחת לאוטובוסים, שתשרת במקביל את כל החברות השונות ותהווה מוקד לתחבורה בין תל אביב לדרום הארץ ולצפונה.

 

 

על תולדות התחנה המרכזית הישנה של תל אביב, אביא מאמר בניוז-לטר נפרד בתקופה הקרובה.
 
ראוי לציין כי "יד יצחק בן צבי", מפיק בימים אלה, מהדורה מיוחדת של "עת-מול", שתוקדש לפעילותה של חברת "אגד". במהדורה זו, כלול גם מאמר של כותב שורות אלה על תולדותיה של התחנה המרכזית הישנה של תל-אביב.

 


הסברי תמונות:

1. התמונה העליונה:   תחנת אגד הראשונה בתל אביב. רוטשילד מס' 1. למעלה סמל אגד הראשון.

2. 
  המודעה הראשונה של קואופרטיב אגד שפורסמה ב"ידיעות עיריית ת"א ב-1934. שנה לאחר הקמת הקואופרטיב.

3. כרטיס הנסיעה הראשון שהנפיקה אגד. עדיין אפשר לראות את שמות החברות שהתלכדו יחדיו לקואופרטיב.

4. אגד בשנות ה-30

5. התחנה המרכזית הישנה בתל אביב בימיה הראשונים. רציפי אגד בלטו בה.

6. דוגמאות של אוטובוסים שליוו את חברת אגד בשנות השלושים, הארבעים והחמישים.

7. דוגמאות של כרטיסי נסיעה  מהשנים הראשונות.

 

FacebookShare

לשיתוף ניוזלטר זה בעמוד הפייסבוק אנא לחצו על הלוגו המצורף

 

ומה בהמשך הניוזלטר....

 

בהמשך הניוזלטר ניתן   להנות  גם ממידע רב בתחומי תולדות ארץ ישראל, כנסים חדשים, ספרים, סיורים ועוד
 
 במהלך סוף השבוע הקרוב, 4-5 בינואר , אקיים מגוון סיורים בין היתר לכרם התימנים, נווה צדק, המושבה האמריקאית ושכונת עג'מי. פרטים  והרשמה אצל אילן  052-7747748  - לא לשכוח כמובן את הסיור המיוחד לחג המולד האורתודוכסי שיתקיים ביום ראשון ה-6 בינואר משולב בתהלוכה ביפו. פרטים מלאים בהמשך.

לעמוד  ההרשמה לכל הסיורים, ניתן ללחוץ על הלינק הזה:
http://www.mytelaviv.co.il/tours_all.asp

 

סיור מיוחד לחג המולד האורתודוכסי ביפו - יום א' 6 בינואר 15:30 אחר הצהריים - במקביל לתהלוכת הצופים הססגונית

 

 

רחל,  אל תחמיצו את הסיור המיוחד לכבוד חג המולד האורתודוכסי ביפו. בואו קחו חלק בסיור שישתלב בחגיגות בעיר עם תהלוכת הצופים הססגונית.

תאריך: יום ראשון ה-6 בינואר
שעה: 15:30 אחר הצהריים

מקום מיפגש: מתחת למגדל השעון ביפו
מחיר למשתתף : 100 שקלים - כולל סנגריה

סיור נצרות מיוחד ביפו לרגל חג המולד היווני אורתודוכסי, באווירה הססגונית והציורית של יפו בחגה המיוחד.  הסיור ישתלב בתהלוכת קרנבל ססגונית, שיקיימו בליווי תזמורת תופים גדולה, 400 נערים ונערות, נוצרים אורתודוכסים של יפו

לצפייה בסרטון קצר לקראת הסיור אנא לחצו כאן:
http://www.youtube.com/watch?v=hPoFejrC2mY

וכן לצפות בקליפ קצר, של  שיחה שקיימו עמי בערוץ הראשון לקראת האירוע.

http://www.youtube.com/watch?v=c6AF6zPFo1A&list=LLsdwiG8_Mn672AObSK8Yegg&feature=mh_lolz

במהלך הסיור נפגוש את סוגי הכנסיות השונות ביפו, נבקר בבית משפחה שקישטה את ביתה בסמלי החג, נבקר בחנות למימכר מוצרי סנטה קלאוס ונקנח בבית קפה נוצרי בעג'מי שהתחפש לסנטה קלאוס ושם נקנח בסנגרייה חמה.
את הסיור יקיים, חוקר ת"א אילן שחורי, עלות הסיור 100 שקלים (כולל הסנגרייה), ונפגשים ליד מגדל השעון ביום ראשון  ה-6 בינואר בשעה 15:30  .
 
הרשמה באתר תל אביב שלי בלינק הבא:

http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=426

או אצל אילן בנייד: 052-7747748


FacebookShare

 

חדש באתר ת"א שלי: ספרים דיגיטליים בנושא תולדות העיר

 

 

רחל,  באתר תל אביב שלי, החל מימים אלה, מדור מיוחד המביא מהדורות דיגיטליות בחינם, של ספרים העוסקים בתולדות תל-אביב. בשלב זה כולל המאגר המיוחד הזה, 4 ספרים מלאים, חינם לכל צופה

לצפייה בספרים הדיגיטליים, לחצו על הקישור הבא:

http://www.mytelaviv.co.il/page.asp?page_parent=880


 
FacebookShare

 

אתר תל אביב שלי המחודש עלה לאוויר - לחצו על הבאנר

 

 

רחל,  חדש...חדש..חדש..
בימים אלה עלה לאוויר אתר תל אביב שלי המחודש. הכל על תולדות תל-אביב. כנסו לראות והביעו את דעתכם. מאילן שחורי

 

FacebookShare

 

מאמר חדש על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב מאת אילן שחורי

 

 

רחל, בימים אלה יצאה לאור חוברת חדשה של המגזין "ארץ וטבע" העוסק בסוגיות בתולדות א"י.

במגזין זה התפרסם  הפעם מאמר שלי על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב.

לקריאת המאמר המלא - יש ללחוץ על השורה הזו

אשמח לשמוע את חוות דעתכם

FacebookShare

 

6.1.2013 - יד בן צבי הירושלים - ערב השקה לכבוד הספר "ירושלים בתקופה הממלוכית"

 

 

יום ראשון ה-30 בדצמבר 2012 - אוניברסיטת בר-אילן: ערב לכבודו של עזריה אלון לרגל צאת ספרו "טבע ואדם"

 

 

גבולות ודיאלוגים בתרבויות ובין תרבויות - בהוקרה לפרופ' יעקב שביט

 

 


ב-16 בינואר, יתקיים באוניברסיטת תל-אביב, באולם דרכליס שבבניין גילמן, כנס מיוחד לכבודו של פרופ'  יעקב שביט עם צאתו לגימלאות.

שביט מבכירי חוקרי תולדות הציונות וחוקר תולדות א"י, סופר שגם עסק בשירה פרסם לאורך השנים מאות מאמרים וספרים רבים בתולדות ארץ ישראל ונושאים אחרים. נושא הכנס יהיה "גבולות ודיאלוגים בתרבויות ובין תרבויות", ובו ישתתפו ראשי אוניברסיטת ת"א, חוקרים ופרופסורים, מבין עמיתיו של פרופ' שביט כמו פרופ יעקב גורני, ישראל ברטל,  יוסי בן ארצי,  אביבה חלמיש, נדב נאמן, יורם ארדר, אייל זיסר, אהרון שי ועוד.

הפנל הראשון בכנס יעסוק בשאלה "האם לארץ ישראל יש היסטוריה?",  הפנל השני בסוגיית תרבויות נפגשות - תרבויות מתנגשות. דיון אחר יתמקד בין התנ"ל לכתבי הקודש והפנל הרביעי בנושא מעט לעט: כתיבה באקדמה ומחוצה לה.

 

קטע קצר מ"ערב טוב ישראל" עם אילן שחורי ובו המלצות למסלולי סיור לתקופת הסתיו והחורף

 

רחל, לפני ימים אחדים, השתתפתי בתכנית בערוץ הראשון בטלוויזיה "ערב טוב ישראל" ובו הבאתי צילומים שלי מצפון הארץ ומספר המלצות למסלולי סיורים לתקופת הסתיו והחורף.

לצפייה בשידור עליכם ללחוץ על הלינק הזה

 

ריקי הראל משוחחת ברשת א עם אילן שחורי על טיולי סוכות 2 באוקטובר 2012

 

הראיון  הרדיופוני שנמשך כשעה, היה  בתוכניתה  של ריקי הראל ברשת א', ביום 2 באוקטובר בשעה  11:00.

להקשבה לכל הראיון יש ללחוץ על הלינק הזה:



 

סקירון - חדש על המדף: סקירה ראשונית של ספרים ומחקרים בנושא תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ

 

 

חמש דקות מהצימר / אמנון גופר

 

הוצאת "עם עובד" והסופר ומורה הדרך אמנון גופר חברו יחדיו ובימים אלה הוציאו לאור ספרון אלבומי  חביב  בשם "חמש דקות מהצימר", חופשה אחת ו-80 טיולים בלתי נשכחים באזור הצפון. עיתוי מושלם לימים של  תחילת סוף העונה החמה, בואכה חגי תשרי והקרירות הצפונית הנעימה. שמו של הספר מרמז על הכלול בו.

 
ב-192 עמודים, עם צילומים יפים מעשה ידיה של הצלמת עדי אלדר, מביא אמנון גופר את הקורא אל 80 הצעות למסלולי טיולים הסמוכים לצימרים ובתי הארחה בצפון. טיולי, שלי עדות מחברו קצרים ונטולי מאמץ  "כאן ממש קרוב על יד הכביש, בקצה חורשה או במורד הוואדי. לא יותר מחמש דקות נסיעה ועוד קטע הליכה וכבר נגעתם".

 

 

כל ההתחלות / מרדכי נאור

 

הסופר וחוקר תולדות ארץ ישראל, ד"ר מרדכי נאור עשה זאת שוב. בימים אלה, מצטרף ספר חדש לרשימה הארוכה של למעלה מ 130 ספרים, רובם בנושאי ארץ-ישראל והעם היהודי,  שכתב וערך ד"ר מדרכי נאור.
הפעם, לקראת ראש השנה תשע"ג, החליט מוטקה נאור לעסוק בהתחלות החדשות בארץ ישראל המתחדשת מאז היציאה מחומות ירשלים במחצית המאה ה-19.  ספרו " כל ההתחלות – 120 התחלות ישראליות: בחברה, בצבא, בכלכלה ובתרבות, שיצא לאור הוצאת "מודן", הוא במתכונת אלבומית ומתפרש על פני  220 עמודים המודפסים ,בכרומו נאה וצילומים היסטוריים וכרזות נוסטלגיות המעוררות געגועים לעבר.

 

 

פרויקט אתרי מורשת - מעכשיו חדשות ועדכונים מדי יום באתר תיור ישראלי

 

 

ממשלת ישראל מצויה בעיצומו של פרוייקט פיתוח ושימור אתרי המורשת בישראל. החלטת הממשלה קבעה כי יש לשקם ולהעצים תשתיות מורשת לאומית, באמצעות השקעה ממשלתית בשיקום ושימור נכסים מוחשיים ובלתי מוחשיים, המביאים לידי ביטוי את המורשת הלאומית של עם ישראל בארצו

 

 

המשך הטור הימני....

 

אנו באתר "תיור ישראלי" החלטנו לעקוב מקרוב אחרי פרוייקט חשוב זה ונביא מידי פעם עידכונים. באתר נפתח איזור מיוחד למידע בנושא פרוייקט המורשת, בכלל זאת חוברת מיוחדת שהוכנה על ידי מזכיר הממשלה, עו"ד צבי האוזר המרכז את הפרויקט.

 

רחל

פתחתי בפייסבוק עמוד מיוחד לתיירות ישראלית, מידע היסטורי סיורים ועוד  בשם תיור ישראלי, אשמח עם תכנסו ותצטרפו על ידי עשיית
LIKE


http://www.facebook.com/MyTourIl


אנא תעבירו מיל זה גם לחבריכם ואשמח לראותכם בסיורים. כדאי לדעת שאני מקיים במהלך השבוע סיורים פרטיים, לבודדים וקבוצות בעברית ואנגלית. לישראלים ותיירים. על הסיורים הללו ניתן לראות בקליפ הנ"ל

http://www.youtube.com/watch?v=ZQKj4lhfmwQ

אני מאחל לכם סוף שבוע נעים ומקווה לראותכם בסיורים

 

חדשות וידיעות מתחומי תולדות א"י וידיעת הארץ: אירועים, כנסים, ימי עיון ומידע רב

 

באתר תיור ישראלי,  מופצים מדי יום חדשות בנושאי תולדות ארץ ישראל, ידיעת הארץ וסיורים מומלצים. אנא לחצו על הלינק הבא למבחר החדשות שפורסמו השבוע.

לקריאת לקט מהחדשות ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

 

 

נחשפו בחפירה של רשות העתיקות לפני עבודות לביצוע כביש 1 החדש ע"י חברת נתיבי ישראל -  מקדש ומצבור נדיר של כלי פולחן מתקופת המקרא. נחשפו בתל מוצא. הממצאים, המתוארכים לראשית ימי המלוכה, ובהם - בין השאר, צלמיות חרס של גברים ושל סוסים, מהווים עדות נדירה לפולחן בסביבות ירושלים של ראשית תקופת המלוכה...
 

לקריאת לקט מהחדשות ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

 

סיורים בהדרכת אילן שחורי - תל אביב שלי לסוף השבוע הבא - בכפוף למספר הנרשמים.... באתר תל אביב שלי מופיעה רשימה מפורטת של הסיורים

 

הסודות הכמוסים של הכרם - טעמים וריחות בכרם התימנים - יום שישי ה-4 בינואר בשעה 10:00 בבוקר

 

 

סיור חד פעמי המשלב את הסודות הכמוסים בכרם התימנים, סיור של ריחות וטעמים. סיור ססגוני של ריחות וטעמים בשכונה הציורים כרם התימניים בתל-אביב שהוקמה  כשכונת קרטונים ופחונים כ-30 שנה  לפני  הקמת אחוזת בית.

לצפייה בסיור מצולם, אנא לחץ בלינק הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=jUk8VmrD0_8

אנו נכיר במהלך הסיור את הפינות הקטנות והמיוחדות בשוק ססגוני ומיוחד זה. הסיור בכרם יהיה בעקבות הבתים נמוכי הקומה, הפאות המסתלסלות השמלות הרקומות, הצעד הקליל וניחוח הפיתות הנאפות.  בין היתר נטעם  לחוח וביצה אצל נחמה.


נשמע על המוכתר  הראשון של הכרם משה לוי ונחום ועל הדפוס המיוחד שהקים, דפוס מל"ן, על מלכת אסתר הראשונה. נבקר בבית הצדפים, בפינות הנסתרות ובכלל נלמד על תרומתם הגדולה של התימניים לבניין הארץ, תרבותה והמאכלים שלה, מימי כפר השילוח, משה יבניאלי ובית המוטור בכינרת.


סיור טעמים שהוא חגיגה לא רק לחובבי הקולינריה. את הסיור יקיים, חוקר ת"א אילן שחורי,  עלות הסיור 90 שקלים (כולל הטעימות)  ונפגשים ביום שישי בבוקר  ה-4 בינואר  - בשעה 10:00 בצהריים  בכניסה לרח' נחלת בניימין.  הסיור יתקיים בתנאי מוקדם של השתתפות עשרה אנשים.

הרשמה באתר תל אביב שלי  או על ידי לחיצה בלינק הבא:
http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=390

 

מלחמת שלוש ברוקח: סיפורה של אחוזת ביית ונווה צדק - שבת ה-5 בינואר בשעה 10:00 בבוקר

 

 

סיור המציג את הסיבות שהביאו להקמת אחוזת בית, מקום מגורי התושבים הראשונים לצד סיפורה של נווה צדק ומלחמת 150 השנה בין משפחות שלוש ורוקח. מקום הפגישה לסיור, מתחת מגדל שלום ליד חנות גולף בשעה 10:00, מחיר 85 שקלים למשתתף, וכן ניתן להירשם בלינק הבא:
http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=384

 

 

בסימן חג המולד הנוצרי - נפלאות שכונת עג'מי ביפו. האמת על השכונה והשקרים של הסרט

 

יום שבת  ה-5 בינואר בשעה 15:00 - סיור מפתיע בשכונת עג'מי היפואית, בין נצרות וציונות, שכלל לא דומה לסרט שקלקל את הדימוי לשכונה. הרשמה מראש חובה. מחיר 85 שקלים למשתתף. נפגשים ברחבת השעון ביפו.

 

 

בסימן חג המולד הנוצרי - אמריקה בתל-אביב - סיור מיוחד במושבה האמריקאית טמפלרית בין יפו לת"א. היכן שהכל התחיל

 

יום שבת 5 בינואר בשעה 12:30 - מקום פגישה - רחוב אילת פינת רחוב ניצנה, מול מסעדת נלו. הדרמה מאחורי הקמת המושבה האמריקאית שהפכה למושבה הטמפלרית. על הברון יוסטינוב (בתמונה)  ועל מלון ירושליםהרשמה מראש חובה 85 שקל, (פגישה אילת פינת ניצנה)  

 

בקרוב אתר תל אביב שלי המחודש My Tel Aviv

 

 

מחכה לראתכם בסיורים ולכל שאלה ניתן לפנות אלי. בברכה מאילן שחורי 052-7747748

 

היו היה פעם.....

 

 

רחל, תמונה היסטורית נדירה:      1934 - בית החרושת ללבנים "סיליקט", סיפק את מרבית חומרי הבנייה לבתי תל אביב בשנות העשרים ותחילת שנות השלושים. על אותו שטח, ברחוב דוריאנוב בתל-אביב, הוקם לימים בניין "כלל".....

כרזה, מודעה או גלויה זו ורבות אחרות, תצלומים נדירים וחדשים. מידע תיירותי, היסטורי, ארכיאולוגי רב. חדשות מתחומי התיירות ועוד הרבה הפתעות. הכל באתר התיירות החדש.
תיור ישראלי בכתובת:

http://www.mytour-il.co.il

 

 

FacebookShare

לשיתוף ניוזלטר זה בעמוד הפייסבוק אנא לחצו על הלוגו המצורף

 

 

 

 

 

רחל  FacebookShare

להתראות בניוזלטר הבא...

תגובות
אין תגובות למאמר    להוספת תגובה


  חזור למעלה  חזור למעלה  




For english click here


חדשות

כל החדשות


המלצה לספר חדש

 ספר כפול:

רדיו חזק

וימי התום / מרדכי נאור

 

 

ראה הרחבה על הספר

בלחיצה על לינק זה



המצלת השבוע לטיול

מתחם שרונה החדש – סיור ראשוני באטרקציה המיוחדת

סיור מיוחד במתחם שרונה הטמפלרי, בקרייה בת"א, הנפתח בקרוב מחדש לקהל

 

לחץ להגדלה

 להרחבה ולהרשמה לסיור לחצו כאן

 

 



טיולים

כל הטיולים


<< אפריל, 2024 >>
א ב ג ד ה ו ז
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
             
כל האירועים


צור קשר


קישורים שימושים
עמוד תיור ישראלי בפייסבוק - הצטרף ע"י עשיית LIKE
לוח אירועים וחדשות של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות
אתר הטיולים והמידע - תל אביב שלי
פרש - האתר להיסטוריה וידיעת הארץ
לוח המראות ונחיתות און ליין
מגילות ים המלח - תצוגה דיגיטלית
מאמרים בנושא תולדות ארץ ישראל שהופיעו בכתבי העת קתדרה ועת-מול
מגילות ים המלח - המיזם הדיגיטלי
הכוחות הבריטיים בא"י בתקופת המנדט
מפת קרבות מלחמת העצמאות
כל הקישורים



פורומים פופולארים
חוות דעת ועצות של מטיילים
פורום מורי דרך מייעצים
מעולמם של בתי המלון
טיפים והמלצות מתיירות חו"ל
ספרי תולדות ארץ ישראל - יד שנייה - מכירה - החלפה
כל הפורומים


כניסת לקוחות
משתמש:
סיסמא:
שכחתי סיסמא


הצטרפות לרשימת תפוצה


אתר תיור ישראלי, My Tour-Il, מביא לגולשים מקרב הציבור הרחב, מבחר  גדול של חדשות והצעות לסיורים ברחבי ישראל, לצד כתבות, מאמרים ואלפי תמונות וסרטים.
עמוד הבית  |  שאלות ותשובות  |  קישורים  |  סרטונים  |  חדשות  |  הוסף למועדפים  |  צור קשר  |  מפת האתר  |  מאמרים בנושאי תיירות ברחבי א"י  |  העולם שלי - כתבות מרחבי העולם

2011 © כל הזכויות שמורות MyTour